کد خبر: 1296
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱

خانواده‌ها در نخستین روز از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همراه فرزندان و کودکان خردسال خود در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کردند؛ فضایی که پیوند خانواده و کتاب را تصویر کرد.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

بهار کتاب ایران از ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه میزبان مخاطبان فرهنگ و ادب است. افتتاحیه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، و احمد فکاک البدرانی، وزیر فرهنگ و گردشگری عراق برگزار شد. از همان ساعات اولیه آغاز نمایشگاه، به تعبیری، برخی ناشران با استقبال مخاطبان کتاب‌دوست مواجه شدند؛ مخاطبانی که مشارکت‌کنندگان اصلی بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشورند.

خانواده‌های بسیار زیادی در نخستین روز از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همراه فرزندان و کودکان خردسال خود در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کردند. یکی از خانواده‌هایی که مشغول پارک کردن کالسکه فرزند خود در گوشه‌ای از حیاط شبستان بود، می‌گوید: «هر شب در منزل برای دختر و پسر کوچکم برنامه قصه‌خوانی داریم؛ آمدیم تا چند جلد کتاب قصه جدید بخریم.»

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بخش‌های ناشران عمومی، کودک و نوجوان، ناشران آموزشی، دانشگاهی، بین‌الملل و ناشران دیجیتال تقسیم شده و پذیرای مخاطبان کتاب‌دوست است. بخش کودک و نوجوان یکی از بخش‌هایی است که با رنگ و لعاب خاص خود، میزبان خانواده‌های ایرانی است؛ بخش پرطرفدار کودکان و نوجوانان کتاب‌خوان. این حضور، به گفته ناشران، چشم‌انداز روشنی برای آینده کتاب‌خوانی ایران می‌سازد؛ چشم‌اندازی که البته نیازمند برنامه‌ریزی درازمدت برای تقویت عادت کتاب‌خوانی در نسل نو است.

بسیاری از خانواده‌های کتاب‌دوست نیز مشخصاً این گزاره را در توصیف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به کار می‌برند: «برای دیدن بهار کتاب ایران لحظه‌شماری می‌کردیم.» بسیاری از مخاطبان نوجوان حاضر در نخستین روز نمایشگاه کتاب می‌گویند: «برای خرید از نمایشگاه، بودجه‌ای در نظر گرفته بودیم و حالا با آن بودجه آمدیم تا برای کتابخانه‌مان کتاب جدید بخریم.»

به اعتقاد بسیاری از مخاطبان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مترو بهترین دسترسی برای نمایشگاه کتاب است؛ چراکه فاصله حرکت قطارهای مترو در مسیر نمایشگاه کوتاه‌تر شده است. ناشران نیز از میزان فروش در روز نخست نمایشگاه کتاب راضی و خرسند هستند. برخی می‌گویند میزان فروش در نخستین روز نمایشگاه کتاب، فراتر از انتظار بوده است و امیدوارند این رضایتمندی تا پایان نمایشگاه ادامه داشته باشد.

مشارکت ۲ هزار و ۳۰۰ ناشر داخلی و ۴۹ ناشر خارجی به‌مدت ۱۰ روز در مصلای امام خمینی (ره)، مجالی درخور توجه برای پاسخ‌گویی به نیاز مطالعاتی کتاب‌دوستان فراهم کرده است. در مجموع، ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر داخلی در دو بخش فیزیکی و مجازی حضور دارند که از این میان، هزار و ۶۲۰ ناشر در بخش فیزیکی فعالیت می‌کنند. علاوه بر این، ۲۴۰ ناشر کودک و نوجوان، ۲۳۰ ناشر دانشگاهی و بیش از ۸۰ ناشر آموزشی در این رویداد مشارکت دارند.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در روز نخست، در حالی به کار خود پایان داد که به اعتقاد برخی ناشران، برای روز نخست یک رویداد بزرگ، شگفت‌انگیز و موفقیت‌آمیز بوده است. مصلای امام خمینی (ره) به مدت ۱۰ روز در خنکای اردیبهشت‌ماه، میزبان مخاطبان کتاب‌دوست خواهد بود.

نخستین روز سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساعت ۲۰ خاتمه یافت. آخرین خبر، تمدید یک‌ساعته نمایشگاه در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، یعنی ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت‌ماه است. پیش‌بینی می‌شود در این روزها، سالن‌ها و بخش‌های نمایشگاه در شبستان و رواق‌ها، شلوغ‌ترین روزهای این رویداد را تجربه کنند.‌

گفتنی است سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) از ساعت 10 صبح تا 20 در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.